Forum voor pms pagina
Startpagina.nl Dochters op alfabet Categorieen Voor kids Luister radio Kijk TV Meer Startpagina

pms.startpagina.nl/prikbord

U kunt geen nieuwe berichten plaatsen op dit prikbord.

Ga naar discussie: VorigeVolgende
Ga naar: DiscussielijstNieuw berichtZoekenLog inPrint
 • Uitgeklapt op datum • Uitgeklapt met draadjes

Re: novasure behandeling

Gepost door: lore ()
Datum: 22 november 2010 15:52

Hallo Els,

Ik heb op 7 oktober jl. een Nova Sure behandeling ondergaan en ook bij mij zijn tegelijkertijd vleesbomen verwijderd. Die ingreep was om 8.15 uur en om 13.30 kon ik al naar huis. Pijn heb ik totaal niet gehad, maar ik bloedde wel behoorlijk. Vervolgens heb ik 4 weken gemenstrueerd en ik vreesde al dat de behandeling geen effect bij mij zou hebben, maar na 4 weken stopte de menstruatie en is tot nu toe nog niet teruggekomen. De apparatuur is tijdens de behandeling defect geraakt waardoor ze maar 20 seconden hebben kunnen 'branden'. Volgens de chirurg doen ze dit liesft tenminste 30 seconden, dus de vraag is of er voldoende is weggebrand.
Maar ook ik heb sinds een aantal weken last van wat volgens mij opvliegers zijn. Zou dat toeval zijn of zou dat door de Nova Sure behandeling komen? Op 1 december moet ik voor controle naar de gyneacoloog; ik zal hem dat eens vragen. Ik ben 51, dus het zou goed de overgang kunnen zijn.
Ik weet dat je hormomen, zoals bijvoorbeeld de pil, kunt gaan gebruiken om de symptomen van de overgang te verminderen. Daar moet je echter voorzichtig mee zijn. Om de zware menstruatiebloedingen tegen te gaan heb ik in januari van dit jaar eerst een 10daagse hormoonkuur gehad (om de boel schoon te maken, aldus de gyneacoloog) en vevolgens ben ik aan de pil gegaan. De bedoeling was om deze telkens 2 of 3 maanden door te slikken zodat er geen menstruatie zou komen. In maart heb ik echter trombose (een bloedprop) in mijn rechter onderbeen gekregen en volgens mijn geyneacoloog is dat hoogstwaarschijnlijk door de pil gekomen. Dan ga je het traject in van bloedverdunners, controles door de trombose dienst, steunkous etc. en dat is geen pretje. De pil en aanverwante hormonen slikken na je 50e geeft een verhoogd risico om trombose en van de internist mocht ik ook niet stoppen met bloedverdunners zolang ik de pil slikte. Daar ben ik inmiddels mee gestopt en na ruim 8 maanden bloedverdunning geslikt en gespoten te hebben mocht ik daar dan ook verleden week mee stoppen. Ik moet wel nog de steunkous dragen tot maart 2012, maar daar kan ik mee leven. Als nou de Nova sure behandeling voldoende heeft geholpen om mijn menstruaties minder heftig en minder lang te maken, ben ik weer happy. Jij bent dan nog wel geen 50 jaar, maar pas toch maar op met het slikken van hormonen, zodat je niet ook van de regen in de drup komt, zoals ik.

Groetjes,

Lore


Onderwerp Geschreven door Gepost
 

novasure behandeling

monique boonstra 18/10/2010 15:38
 

Re: novasure behandeling

Oes 19/10/2010 10:54
 

Re: novasure behandeling

lore 09/11/2010 16:38
 

Re: novasure behandeling

Els 17/11/2010 22:09
  Re: novasure behandeling
lore 22/11/2010 15:52
 

Re: novasure behandeling

liesbeth van asperen 14/11/2010 19:04
 

Re: novasure behandeling

karin 14/08/2012 20:43
Ga naar: •DiscussielijstZoekenLog in
Sorry, je hebt geen toestemming voor het posten van berichten in dit forum.
 
Privacy- en cookiebeleid - Copyright - Disclaimer - Alle dochters - Dochters per categorie - Forum en chatregels - Contact
© 1998-2011 Startpagina B.V. - pms.startpagina.nl - onderdeel Sanoma Media Netherlands groep