Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Meer informatie op pms.startpagina.nl

novasure behandeling

 • monique boonstra

  Goedemiddag dames,

  Ik heb 12 oktober een novasure behandeling ondergaan met volledige narcose…

  Ik voel me op dit moment super goed ben af en toe nog moe maar dat zal wel de uitwerking van de narcose zijn (denk ik).

  Ik vloei nauwlijks tot bijna niets.

  De reden dat ik deze behandeling heb gekregen omdat ik het type vrouw ben wat de laatste twee jaar 4 dagen per maand niet ongesteld is en de rest wel pfffff.

  Ik hoop dat deze behandeling zijn werk gaat volbrengen en als dat niet het geval is dan gaat het hele kippenhok er uit.

  Een kinderwens heb ik niet meer dus dan is deze behandeling echt aan te raden. Ik zou graag willen horen van andere dames die deze novasure hebben gehad en wat hun ervaringen er mee zijn… want ik weet natuurlijk nog niet wat er komen gaat en zou dat graag willen weten van andere vrouwen..

  liefs Monique

 • Oes

  Beste Monique,

  Vorige maand heb ik ook een Novasure behandeling ondergaan. Vorige week had ik mijn eerste “menstruatieperiode” geen bloedverlies en veel minder lichamelijke klachten MAAR mijn psychische klachten komen nu des te heftiger naar voren. Heb vier dagen alleen maar in bed gelegen zwaar depresief, apatisch en uitgeput. Ik weet niet wat ik nu aanmoet misschien moet bij mij het hele kippenhok er ook maar uit. Ben benieuwd naar jouw ervaringen….

 • lore

  Hallo Monique,

  Als je boven in de rode balk bij ‘Ga naar discussie’ op Volgende klikt, zie je een waslijst aan vrouwen die een Nova Sure behandeling hebben ondergaan. Wellicht heb je wat aan deze reacties. Mijn reactie heb ik op 2 november jl. geplaatst.

  Groetjes,

  Lore

 • liesbeth van asperen

  Hallo,

  Ik heb afgelopen maandag 8 november de novasure behandeling ondergaan. Alhoewel alles heel goed ging, niet misselijk ,weinig pijn ,bijna niet vloeien voel ik me nu een week later niet echt lekker.

  De baarmoeder geeft nog veel krampjes en ik ben snel moe.

  Heel raar misschien maar op de dag van de ingreep voelde ik me beter.

  Weet iemand misschien hoe lang dit kan duren, ik begrijp wel dat het verschilt per persoon maar ik wordt er een soort onrustig van.

  Liefs Liesbeth

 • Els

  Hoi allemaal

  Ik heb nu ongeveer 1.5 jaar(mei 2009)geleden ook de nova sure behandeling gehad. Ik had me in 2005 al laten steriliseren. Maar dit gaf zoveel ellende qua afscheiding ed. Bleek dat ik vleesboompjes in me baarmoeder had zitten. Die hebben ze weggehaald en gelijk die nova behandeling gedaan. Ik ben 1 van de gelukkige die weinig tot geen last heb gehad, behalve wat krampen en gore afscheiding een week lang. Daarna niks meer geen bloedingen niks. HEERLIJK. Alleen begin ik nu de laatste paar weken last te krijgen van de zg overgang. Wisselende stemmingen en overmatig transpiratie s-nachts. Tot nu toe nog geen bloedingen. Dus lichtelijk tekort aan slaap, wat weer lijd tot…… Ik ben nu 46 wat relatief vrij jong is voor de overgang, maar ok als het daar bij blijft kan ik daar goed mee leven denk ik!!!!! Ik ga er vanuit dat dat op te lossen is met tabletjes van het 1 of ander. Iemand nog ideen?????

  Groetjes Els

 • lore

  Hallo Els,

  Ik heb op 7 oktober jl. een Nova Sure behandeling ondergaan en ook bij mij zijn tegelijkertijd vleesbomen verwijderd. Die ingreep was om 8.15 uur en om 13.30 kon ik al naar huis. Pijn heb ik totaal niet gehad, maar ik bloedde wel behoorlijk. Vervolgens heb ik 4 weken gemenstrueerd en ik vreesde al dat de behandeling geen effect bij mij zou hebben, maar na 4 weken stopte de menstruatie en is tot nu toe nog niet teruggekomen. De apparatuur is tijdens de behandeling defect geraakt waardoor ze maar 20 seconden hebben kunnen ‘branden’. Volgens de chirurg doen ze dit liesft tenminste 30 seconden, dus de vraag is of er voldoende is weggebrand.

  Maar ook ik heb sinds een aantal weken last van wat volgens mij opvliegers zijn. Zou dat toeval zijn of zou dat door de Nova Sure behandeling komen? Op 1 december moet ik voor controle naar de gyneacoloog; ik zal hem dat eens vragen. Ik ben 51, dus het zou goed de overgang kunnen zijn.

  Ik weet dat je hormomen, zoals bijvoorbeeld de pil, kunt gaan gebruiken om de symptomen van de overgang te verminderen. Daar moet je echter voorzichtig mee zijn. Om de zware menstruatiebloedingen tegen te gaan heb ik in januari van dit jaar eerst een 10daagse hormoonkuur gehad (om de boel schoon te maken, aldus de gyneacoloog) en vevolgens ben ik aan de pil gegaan. De bedoeling was om deze telkens 2 of 3 maanden door te slikken zodat er geen menstruatie zou komen. In maart heb ik echter trombose (een bloedprop) in mijn rechter onderbeen gekregen en volgens mijn geyneacoloog is dat hoogstwaarschijnlijk door de pil gekomen. Dan ga je het traject in van bloedverdunners, controles door de trombose dienst, steunkous etc. en dat is geen pretje. De pil en aanverwante hormonen slikken na je 50e geeft een verhoogd risico om trombose en van de internist mocht ik ook niet stoppen met bloedverdunners zolang ik de pil slikte. Daar ben ik inmiddels mee gestopt en na ruim 8 maanden bloedverdunning geslikt en gespoten te hebben mocht ik daar dan ook verleden week mee stoppen. Ik moet wel nog de steunkous dragen tot maart 2012, maar daar kan ik mee leven. Als nou de Nova sure behandeling voldoende heeft geholpen om mijn menstruaties minder heftig en minder lang te maken, ben ik weer happy. Jij bent dan nog wel geen 50 jaar, maar pas toch maar op met het slikken van hormonen, zodat je niet ook van de regen in de drup komt, zoals ik.

  Groetjes,

  Lore

 • karin

  Hoi alle maal ik heb van morgen een novasure behandeling onder gaan het viel best mee . Ik heb veel aan de forums gehad . Maar het is natuurlijk voor ieder vrouw een andere ervaring . Of het gaat helpen ik hoop het van ganse harte wand zoals het was was het niet meer leuk ik bleef maar vloeien . Kon niks meer plennen . Dus vóór mij effe afwachten en ik laat . Zeker wat weten hoe het nu met me gaat greetz karin .